Become a Patron!

NOVI VIDEO: Muškovci – izletište na Zrmanji

Muškovci su lijepo izletište na Zrmanji, gdje se u vrućim ljetnim danima može hladiti u friškoj rijeci i na njenim slapovima.

Rijeka Zrmanja jedna je od naših krških, dalmatinskih rijeka. To je i rijeka kanjona i polja. Upravo kod Muškovaca Zrmanja izlazi iz njenog najljepšeg dijela koji počinje u Kaštelu Žegarskom. Zahvaljujući dobroj cestici koja se odvaja s glavne ceste Graćac – Obrovac, lako je doći do ovdje. Može se kupati, skakati sa slapova, lijana s drveća, daski ili čak s mosta, uokolo veslati, uz masku i disalicu malo istraživati dno…

Uz već postojeće kuće, niknuli su stoga restorani, barovi, apartmani, mali kamp. Možda je to nekima i preveliko zadiranje u rijeku, no realnost je takva.

Muškovci su cilj kraj rafting i kanu tura koje počinju u Kaštelu Žegarskom. Već nekoliko stotina metara dalje, Zrmanje je pregrađena i pretvorena u akumulaciju RHE Velebit, no ne zadugo. Već iza Zrmanja hita prema posljednjem slapu i Obrovcu.

 

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>