Become a Patron!

NOVI VIDEO: Izletište na Mrežnici: Belavići – Mrežnički Brig

Mrežnica je jedna od najljepših hrvatskih rijeka, a kupalište kod mjesta Belavići, odnosno Mrežnički Brig jedno je od najpoznatijih i najboljih izletišta nadaleko.

Ovdje blizu Duga Rese je Mrežnica već uvelike u stisku čovjeka, izašavši iz svojeg kanjona, no rijeka je ovdje prilično široka i plitka, ostavljajući mjesta za riječne otočiće. U plićini raste trska, lopoč i ostala vodena vegetacija što doprinosi dražesti prostora i osjećaju divljine. Može se stoga plivati i veslati i naći skrivene i mirne kutke.

Osunčati se može na maloj plažici, a za one željne malo i akcije, tu je i skakaona, mali drveni molić. Malo dalje je slapić, gdje se može osvježiti u jacuzziju. Oprez, slap je sklizak od mnogih nogu koje su po njemu hodale. Usput, to nije dobro za sedru, jer nema sedrotvornih mahovina.

Da bi izletište bilo potpuno, može se popiti kavu, sok, pojesti sladoled ili ručati u restoranu Mons solisu, odmah iznad vode u ugodnoj hladovini suncobrana. Malo podalje je kamp Slapić gdje se može i odsjesti više dana.

Do ovog izletišta vodi dobra cesta, a iz smjera Belavića novi most, nastao na mjestu starog drvenog. Nov most na sreću je dijelom zadržao taj svoj stari, prepoznatljivi izgled.

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>