Become a Patron!

NOVI VIDEO: Canyoning  na Cetini

Pogledajte video o kanjoningu (canyoningu) na rijeci Cetini.

Neke od naših rijeka toliko su neprohodne da se ne mogu proći čamcem, pa treba posebna oprema za kanjoning. Primjerice, u kanjonu Cetine, prolazu treba se verati između velikih komada stijena, uz visoke litice na kojima u uskom pojasu neba patrolira veličanstveni suri orao … pa skočiti u vodu i plivati samo u neoprenu. Upravo je to šansa za intiman doživljaj posebno divljih rijeka. Ponegdje se valja spustiti i alpinističkim užetom.

Kanjoning na Cetini radi se kod mjesta Zadvarje, gdje Cetina naglo skreće prema moru. Pročitajte više o rijeci Cetini

Prethodno iskustvo nije potrebno, a sudjelovati mogu djeca od 8. godine života.  Potrebna je minimalna razina tjelesne kondicije. Udaljenost od starta do završetka iznosi 2 300 metara. Temperatura rijeke kreće se između 15°C i 19°C, ovisno o sezoni. Koriste se kacige, prsluk za spašavanje i dugo neoprensko odijelo. Može se skakati u vodu, ali samo na mjestima na kojima to dopusti vodič. Svi moraju nositi  prsluk za spašavanje i kacige tijekom cijelog izleta. Canyoning na Cetini može uključivati spuštanje užetom i korištenje alpinističke opreme (absailing) – ekstremni canyoning.

Canyoning na Cetini moguće je odraditi u sklopu ponude neke od agencija. Preporučamo Split Adventure.

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>