Become a Patron!

NOVI VIDEO: Skradinski buk u proljeće – prepun vode!

Skradinski buk je zasigurno najimpresivniji slap u Hrvatskoj. Pogledajte video o ovom slapu u proljeće kada buja vodom.

Ta ogromna sedrena barijera je promijenila lokalnu geografiju – usporila je tok Krke i pritoke Čikole te stvorila Visovačko jezero. Žamor i gužva turista neće nimalo umanjiti doživljaj ovog čuda prirode koje se prostire čak na 800 metara dužine i do 400 m širine. Visinsku razliku od 47,5 metara savladava 17 većih i mnogo manjih stepenica, otočića, rukavaca, tršćaka, šumaraka. Sve je to moguće vidjeti, čuti i omirisati tijekom šetnje po uređenim pješačkim stazama. Osim divote prirode, može se osjetiti i čar starih mlinica, valjavica i stupa.

No, to je jedno od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj. Ljeti na tisuće ljudi stupaju njegovim stazama, gurajući se na mostu, znojeći se usred ogromne vrućine, dok je voda slapova na minimumu. No, krajem proljeća, u lipnju gužve još nisu počele, kao ni vrućine, a slapovi sjaje u punoj brzini, usred sočnog, još nespaljenog zelenila.

Pogledajte novi video o Skradinskom buku u proljeće:

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>