Become a Patron!

Peticija protiv degradacije Okvirne direktive o vodama

OVO JE VAŽNO! Poziv za spas naših voda. EU nastoji degradirati Okvirnu direktivu o vodama (ODV), jedini realni pravni okvir za naše rijeke, jezera i ostale vode. Dajte svoj glas, jer EU ipak sluša svoje građane!

Okvirna direktiva o vodama EU je pod Fitness Check-om, te trenutno traje javno savjetovanje.  WWF je s partnerima i preko 100 organizacija pokrenuo kampanju #ProtectWater te skupljamo potpise na europskoj razini s ciljem da što više osoba potpiše peticiju te na taj način pošalje poruku E. komisiji da se ODV ne mijenja i ne produžuju rokovi provedbe njenih ciljeva!

Na WWF Adria (http://www.wwfadria.org/kampanje/protect_water/) i BIOM-ovoj (https://www.biom.hr/protectwater/) web stranici je iFrame, te se u 3 klika da svoj glas za spas ODVa.

U linku je kratki video o dabru Ladislavu koji je ugrožen ovim degradacijom ODV-a.

Situacija je ozbiljna i velike su mogućnosti da će se ODV revidirati (stišću države koje u 18 godina nisu ništa uspjele po mnogim ciljevima iz ODVa napraviti, pa bi sad pružili rokove i ublažili ciljeve itd.).

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>