RIJEKE HRVATSKE

RIJEKE HRVATSKE

strelicavijesti najave događanja
s 14.04.2014.
RESTAURACIJA DRAVE U HRVATSKOJ

26. i 27. ožujka u Varaždinu održan je četvrti sastanak radne skupine za razvoj i pripremu projektnog prijedloga restauracije dijela rijeke Drave u sklopu LIFE + programa.

Radnu skupinu čine predstavnici Hrvatskih voda, Državnog zavoda za zaštitu prirode, WWF-a iz Austrije, Mađarske i Hrvatske, tvrtke REVITAL iz Austrije, Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Zavoda za prostorno planiranje Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, te predstavnici nevladinih udruga: Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode, Prirodoslovnog društva Drava i udruge BAOBAB. Svrha projekta restauracije dijela rijeke Drave jest povećanje riječne dinamike s ciljem zaštite riječnog korita od daljnje degradacije, poboljšanje uvjeta staništa, te održiva obrana od poplava.

 OPŠIRNIJE ...

 

s 14.04.2014.

Dana 28.03.2014. godine u Hrvatskim vodama održan je sastanak sa predstavnicima WWF-a, Međunarodne organizacije za zaštitu okoliša na temu već započete suradnje na projektu očuvanja i revitalizacije prirodnog okoliša uz rijeku Dravu.

Pročitajte više na službenim stranicama Hrvatskih voda: http://www.voda.hr/p-font-size128032014font-p-p-aligncenterodrzan-sas

 

 

s 24.03.2014.

Spasimo plavo srce Europe

Povodom Svjetskog dana voda u Beogradu je promoviran novi projekt "Spasimo plavo srce Europe" koji želi sačuvati netaknute rijeke ovog područja od izgradnje 570 (!?) hidrocentrala. Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode će voditi dio kampanje na području Hrvatske i zalagati se za zaštitu Save i njenih pritoka. Više o projektu na novoj web stranici: http://balkanrivers.net/

 

 

s 18.03.2014.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I PROMOCIJA KNJIGE

Gradska knjižnica i čitaonica grada Duga Resa poziva Vas na izložbu fotografija i promociju knjige
RIJEKE HRVATSKE
autora Gorana Šafareka i Tomislava Šolića.

 OPŠIRNIJE ...

 

s 27.02.2014.
Poplave 2014

Glavni razlog općenito poplavama su velike količine kiše koje su pale na tlo koje je zasićeno tek nedavnim otopljenim snijegom i nije moglo upiti  dodatnu vodu. Klimatskim promjenama, samo će se pogoršati situacija, to je već sada vrlo očito. Ali, to je samo dio problema. Jednostavno, treba shvatiti da su poplave dio prirodnog hidrološkog ciklusa i protiv toga se ne može braniti (odnosno može samo lokalno) baš kao što se ne može spriječiti da pada kiša ili snijeg. Također same poplave nisu nešto posebno negativno u prirodi. Dakako, ne želimo poplave u naseljima, ali baš zato, treba ih dopustiti izvan naselja, odnosno da se rijeka razlije u prirodnim retencijama, a to su poplavne šume, livade i močvare. To je pouka i rješenje posvuda u svijetu. To je jedini način.

 OPŠIRNIJE ...

 

<< Prije 1 2 3 Dalje >>

Powered by CuteNews
Dokumenti wallpapers o nama o nama o nama o nama
Erste banka
NASLOVNICA| POVEZNICE| MAPA WEBA| KONTAKT| DOKUMENTI| WALLPAPERS Izrada: kosinus.hr
(c) 2011. Sva prava pridržana.