RIJEKE HRVATSKE

RIJEKE HRVATSKE

strelicanovosti
video Croatia - Land of Rivers s 22.12.2011.
Objavljen je video Croatia – Land of Rivers
Nijedna zemlja nema tako raznolike i tako očuvane rijeke, od Drave i Dunava, preko Mrežnice i Kupe do Zrmanje i Krke. Osim što su estetski lijepe, rijeke doprinose kvaliteti života i zdravlju te su ponos Hrvatske. U cilju širenja glasa o našim rijekama kao nacionalnom brandu posvuda u svijetu, Goran Šafarek, hrvatski biolog i istraživač, objavio je prekrasan video naslovljen Croatia - Land of Rivers. Pogledajte!
OPŠIRNIJE ...

mura-drava s 25.07.2011.
Čast nam je predstaviti najnoviju knjigu – „Rijeke Hrvatske“, Gorana Šafareka i Tomislava Šolića, u izdanju Izdavačke kuće Veda
Monografija „Rijeke Hrvatske“ obrađuje gotovo sve naše rijeke i riječice, od Dunava do Neretve. Naglasak knjige nije na pukom opisu rijeka već na obilježjima naših rijeka poput meandriranja, sprudova, sedre, slapova…Opisuju se i „nepoznati“ dijelovi rijeka, njihova dinamika, opisuje se što je to uopće rijeka, posebice u kršu. Knjiga prikazuje i novi pogled na rijeke kao vrlo složene sustave, njihove biološku raznolikost, ali i gospodarske koristi za ljude.
OPŠIRNIJE ...

mura-drava s 24.05.2011.
Predstavljen službeni film novog Regionalnog parka Mura Drava
Film je nastao u suradnji s javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i  Osječko-baranjske županije.
Kraću, turističku verziju možete vidjeti i ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=mto6z4JAbqo

OPŠIRNIJE ...
Dokumenti wallpapers o nama o nama o nama o nama
Erste banka
NASLOVNICA| POVEZNICE| MAPA WEBA| KONTAKT| DOKUMENTI| WALLPAPERS Izrada: kosinus.hr
(c) 2011. Sva prava pridržana.