RIJEKE HRVATSKE

RIJEKE HRVATSKE

strelicanovosti
s 21.04.2014.
'Ne' hidroelektrani na Krki!

HEP je i službeno pokrenuo projekt hidroelektrane na rijeci i slapu Krčić, izvoru rijeke Krke kod Knina. Ministarstvu zaštite okoliša podnio je zahtjev o ocjeni potrebe izrade studije utjecaja na okoliš. Rok za odgovor je 26. travnja, do kada se na adresu Ministarstva o projektu mogu očitovati sve zainteresirane institucije i građani. Kako je riječ o zaštićenom području, građani su već jasno rekli da hidroelektranu ondje ne žele.

Topoljski buk nadomak Kninu - slap je koji život znači cijeloj županiji jer pod njim je izvor rijeke Krke. HEP bi hidroelektranu gradio baš na ovome mjestu: zaštićenom krajobrazu i dijelu ekološke mreže Natura 2000. Mještani smatraju da je to suludo. Ovo bi, kažu, trebala biti turistička atrakcija, a ne neka hidroelektrana.

 OPŠIRNIJE ...

 

s 24.03.2014.
Velike hidroelektrane su ekonomski neisplative, tvrdi znanost

Piše: Peter Bosshard

“Ispostavilo se, da čak i ako se zanemare negativni utjecaji na ljudsko društvo i prirodu, stvarni troškovi gradnje velikih hidroelektrana su preveliki da bi to bilo isplativo,'' poručuje novo izvješće. ''Osim toga velike brane grade se izuzetno dugo, šta ih čini neefikasnima za rješavanje akutnih energetskih kriza.'' Jednostavno, hidroelektrane ne samo da uništavaju prirodu i osiromašuju lokalno stanovništvo. One i s ekonomskog stajališta nemaju smisla. 

 OPŠIRNIJE ...

 

<< Prije 1 2 Dalje >>

Powered by CuteNews
Dokumenti wallpapers o nama o nama o nama o nama
Erste banka
NASLOVNICA| POVEZNICE| MAPA WEBA| KONTAKT| DOKUMENTI| WALLPAPERS Izrada: kosinus.hr
(c) 2011. Sva prava pridržana.